5 - 0
8 maj 2009
19:00

Referat: Vellinge IF - AIF Barrikaden

Vi började med följande uppställning: Julli i mål, Carla, Camilla N, Pati och Alejandra i backlinjen, Monica, Vilma, Camilla A och Jessica på mittfältet och Laura och Erica på topp. Avbytare var Sandra som spelade yttermittfältare när hon kom in, Josefin som kom in i anfallet och Victoria G som mest spelade högerback. Gjordes också ganska många omflyttningar inom laget med Erica som hjälpgumma nr 1 - jag tror hon spelade på 5 olika platser!!

Precis som i de 2 första matcherna i serien släppte vi in mål redan innan det gått 2 minuter. 2-0 kom i 23:e min och 3-0 på straff i den 28:e sedan Laura gått lite hårt åt en av deras spelare, tveksam straff dock. De hann sen med att göra 4-0 precis innan paus på vad som såg ut att vara ett självmål.

Vi hade väldigt få anfall i 1:a halvlek samtidigt som försvarsspelet var sådär. De spelade inte så väldigt bra anfallsspel i den här halvleken. De hade fr.a. en del väldigt dåliga avslut.

I den 2:a fortsatte de med sina dåliga avslut men rullade annars boll betydligt bättre än i 1:a. Trots detta släppte vi bara in ett mål i den här halvleken. Vi hade nu en mycket bättre defensiv såväl i backlinjen som på mittfältet. Vi hade också själva 3 hyfsade avslut mot slutet av halvleken, varav ett riktigt friläge med ett dåligt avslut.

Ett problem är liksom tidigare att vi är lite för långsamma i backlinjen, vilket straffar sig ibland i en mot en-situationer. Ett annat är att motståndarna orkar springa mer och därför ofta är fler än vi såväl när man anfaller som när man försvarar. Positivt i varje match är att alla fortsätter att kämpa oavsett antalet baklängesmål.

Till sist måste jag ge beröm till nr 15 i deras lag som hade grymt långa inkast som flera i vårt herrlag skulle ha avundats henne.